BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milyen bútort veszünk és mennyiért?

A Magyar Bútor- és Faipari Szövetség országos felmérést készíttetett a bútorvásárlók, illetve bútort vásárolni szándékozók körében igényeik, véleményeik, preferenciáik megismerése céljából.

A magyarországi bútorok kínálatát összességében leginkább jónak, vagy semlegesnek értékelik a kérdezettek.  A válaszadók közel fele (47 százalék) nem tartja elhasználódottnak a bútorát, elsősorban a 40 év alatti korosztályok. A fiatal párok gyakrabban megtehetik, hogy bútort vásárolnak, ők átlagosan 2-3 éve vásároltak legutóbb bútort.

Az inaktív felnőttekből álló háztartás vásárolt a legrégebben (6-7 éve) bútort. Az ár minden esetben minden bútorfajtánál a két legfontosabb vásárlási szempont között szerepel. A fekhely, az ülőbútorok és ülőgarnitúrák választásakor a kényelem kiemelkedően fontos szempont, amit az ár követ. Az étkező, a fürdőszobabútor és a dohányzóasztal esetében az ár a legfontosabb tényező.

A hazai bútort a vásárlók több, mint fele előnyben részesítené (59 százalék). A fiatal egyedülállók jóval alacsonyabb arányban (41 százalék) vásárolnák a magyar bútorokat, mint a többi csoport. A jó minőség és ár mellett leginkább a kiegészítő szolgáltatásokkal, mint a garancia és javítási-, szerviz szolgáltatások lehet meggyőzni a vásárlót.

Ami az árakat illeti, a legnagyobb összeget átlagosan konyhabútorra fordítanák a megkérdezettek, míg a legkevesebb pénzt íróasztalra hajlandóak költeni a hazai vásárlók. További részletek a lenti táblázatban.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.