BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem mennek Szlovákiába a magyarok

Hiányoznak a szlovák szállodákból a magyar turisták. Az ország statisztikai hivatalának adatai szerint a magyar kiutazók száma az első fél évben közel 40 százalékkal csökkent, bő 52 ezerről 32 ezerre – idézte az Új Szó napilap írását az MTI-Eco.

A jelek szerint a télen a megszokottnál jóval kevesebb magyar síelt Szlovákiában. A szállodások szó szerint tragédiáról beszélnek, hiszen korábban nem egy tátrai hotelben a magyar vendégek foglalták le a szobák jelentős részét. Voltak síközpontok, ahol a lengyel, a cseh és az orosz vendégek mellett a magyarok voltak többségben.

„A nyár siralmas volt. Azok közé a szállodák közé tartozunk, ahol a magyar turisták mindig túlnyomó többségben voltak, ám júliusban és augusztusban feleannyian foglaltak nálunk szobát, mint egy évvel korábban” – mondta Adam Karlovic, egy alacsony-tátrai hotel tulajdonosa.

Az év elején a gyenge forint és az erős euró, majd a gazdasági válság nyirbálta meg a Szlovákiába látogató magyarok számát, később a pattanásig feszült szlovák–magyar viszony. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.