BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Üzleti utazás helyett videokonferencia

Az informatikai lehetőségek fokozott kiaknázása révén növelni kell a távmunka arányát és csökkenteni az üzleti utak számát – szorgalmazza az Európai Bizottság. Az informatikáért felelős európai bizottsági tag, Viviane Reding a tervek szerint jövő csütörtökön teszi közzé az erről szóló ajánlást, amely az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó uniós vállalások teljesítését hivatott elősegíteni.

Ha sikerül az üzleti utazások 20 százalékát videokonferenciákkal kiváltani, akkor évente 22 millió tonna szén-dioxid kibocsátásától menekülne meg a légkör – számítják Brüsszelben.

A cégek és a kormányzati munkaadók egyelőre csak nagyon kis mértékben használják ki a videokonferenciák és a távmunka kínálta lehetőségeket, ami mind a környezetvédelem, mind a takarékosság szempontjából elfogadhatatlan.

A széles sávú hálózatok nagyobb igénybevétele azonban technológiai fejlesztéseket is szükségessé tesz. A bizottság ezért még az idén javaslatot kíván tenni a jelenleg használt, zömmel rézvezetékeken alapuló internetes infrastruktúrát felváltó optikai szálas hálózatok, az úgynevezett új generációs hálózatok (New Generation Networks) fejlesztésére – közölte Viviane Reding. EurActiv

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.