BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Előírások az új generációs mobiloknak

Közzétették az EU Hivatalos Lapjában azokat az előírásokat, amelyek biztosítják a harmadik generációs (3G) telefonok használatát GSM-frekvenciákon a közösség 27 tagállamában. Mindezt az Európai Parlament és a Tanács azon 2009. júliusi megállapodása tette lehetővé, amely a GSM-irányelv modernizálásáról szól.

Viviane Reding, az EU távközlési biztosa szerint ezzel megnyílt az út a mobilszolgáltatások új generációja, így a mobilinternet előtt Európában. Miközben a GSM-sávon elérhető új mobilszolgáltatások fokozzák a versenyt, és 1,6 milliárd eurós megtakarítást eredményeznek a szektor számára, egyúttal lehetővé teszik, hogy Európa megtartsa versenyelőnyét a vezeték nélküli szolgáltatások terén.

Az uniós döntéssel a 900 megahertzes frekvenciatartomány alkalmassá válik a még újabb, negyedik generációs, nagy sebességű széles sávú technológiák telepítésére is. A fogyasztók meglévő készülékei az intézkedések életbelépése után is zavartalanul működhetnek, de dönthetnek úgy is, hogy igénybe veszik az új technológiákat a nagy sebességű széles sávú szolgáltatások eléréséhez. A megreformált szabályoktól azt várja az Európai Bizottság, hogy pozitív gazdasági hatással lesz a szektorra, és a költségek csökkentésével előmozdítja az új vezeték nélküli szolgáltatások elterjedését. A nemzeti hatóságoknak hat hónap áll rendelkezésre az új direktíva alkalmazására. Rapid

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.