BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már hazánkban is jelen van a NetApp

Megnyitotta magyarországi képviseletét az adattár-szolgáltatásokkal foglalkozó, globális szinten meghatározó piaci pozíciókkal rendelkező amerikai NetApp. A vállalat azért döntött a többi közt a magyar képviselet megnyitásáról, mivel ezzel is ki akarja fejezni a fejlődő piacok iránti elkötelezettségét.

A NetApp éves forgalma meghaladja a 3,5 milliárd dollárt; egyedülálló szolgáltatásai révén a cég lehetőséget nyújt az adattárolási rendszerek virtualizációjára, ezáltal jelentősen csökkentve az adattárolással kapcsolatos problémákat, minimum 50 százalékkal mérsékelve a szükséges tárolókapacitás-igényt és így a költségeket.

A társaság évek óta jelen van hazánkban közvetítőkön keresztül, akik a NetApp technológiájára építve kínálják adattár-szolgáltatásaikat. A cég azért döntött a közvetlen hazai jelenlét mellett, mert véleményük szerint, ha csak távolról szolgáltatnak, azzal nem tudják megnyerni a piaci szereplők bizalmát, mivel egy olyan fontos területen, mint a céges adatok biztonsága, szükség van a személyes kapcsolatra.

A társaság pozíciója sokat erősödött az EMEA régióban az elmúlt negyedévben. 2009 második negyedében bevétel alapján 14,8 százalékos volt a piaci részesedése, szemben az első negyedéves 11,1 százalékkal. „Ezek a tendenciák tisztán mutatják sikerünket az EMEA régióban, és hozzájárulnak ahhoz, hogy 2012-re megvalósítsuk célunkat, hogy mi legyünk a régió vezető adattár-szolgáltatója” – hangsúlyozta Andreas König, a társaság EMEA régióért felelős vezetője. VÁ

EMC kontra NetApp

A legfőbb vetélytársnak tartott EMC sikeresen túllicitálta a NetAppet a deduplikációs megoldásokat fejlesztő Data Domainért folytatott harcban, és így megveheti a céget.

A deduplikáció az utóbbi idők egyik legfontosabb technológiája adattárolási területen: az eljárás az ismétlődő adatok kiszűrésével lehetővé teszi a mentéshez szükséges sávszélesség és tárterület csökkentését.

A deduplikáció az utóbbi idők egyik legfontosabb technológiája adattárolási területen: az eljárás az ismétlődő adatok kiszűrésével lehetővé teszi a mentéshez szükséges sávszélesség és tárterület csökkentését.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.