BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már nem a túlélésért küzd a British Airways

Véget ért a British Airways túlélésért folytatott harca – számolt be a brit légitársaság elnöke. Willie Walsh szerint likviditásuk javítása kulcskérdés volt, most már jó úton haladnak a nyereségesség felé, így a helyzetük már nem nevezhető válságosnak.

Walsh arról is beszámolt, hogy az év végéig lezárulhat a British Airways és az Iberia egyesülése, miután a tárgyalások felgyorsultak. A főbb pontokról már sikerült megegyezni, bár a vezetőség összetétele még tisztázatlan.

A brit cég vezetője szerint az egyesülés nem akadályozza azt, hogy ajánlatot tegyenek a British Midland Airwaysre (BMI). Sőt, a Lufthansa éppen mostanában döntött úgy, hogy megvásárolja az SAS-től a BMI 20 százalékát, ami a cég kizárólagos tulajdonosává tenné. Ez megkönnyítené, hogy a BMI-t értékesítsék a British Airwaysnek. PM


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.