BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord – Megháromszorozta profitját a Samsung

A Samsung az előző év azonos időszakához képest háromszorosára növelte profitját, a most bejelentett harmadik negyedéves eredmény a legjobb, amit a cég valaha elért.

A szeptember 30-val végződő negyedévben a Samsung 3,14 milliárd dolláros nettó profitról számolt be a fogyasztási elektronikai cikkek megnövekedett eladásainak és a csipek áremelkedésének köszönhetően. Az eredmény nem csak háromszoros növekedést jelent 2008-hoz képest, de bőven meghaladja a Samsung eddigi rekord eredményét is – tudósít az AP.

Szintén rekord mértékben, 29 százalékkal növekedtek az eladások a lapos televíziókban piacvezető elektronikai vállalatnál. A dél-koreai gyártó 7,73 millió lapos televíziót és 60,2 millió mobiltelefont értékesített a harmadik negyedévben. Előbbi esetében 24, utóbbinál 16 százalékos a növekedés az előző évhez képest.

A cég alelnöke közölte: arra számítanak, hogy összességében 20 százalékot ér el a piaci részesedésük. A Samsung a múlt év harmadik negyedében könyvelt el veszteséget és azóta folyamatosan nyereséggel zár, így érhető, hogy bizakodó a következő negyedév és 2010 tekintetében is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.