BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sztrájk esetén jól jöhet a távmunka

Kríziskezelés. A hónap közepén lezajlott közlekedési káosz számos alternatív megoldást – többek között a telekocsi-mozgalmat – kényszerített ki Budapest és az agglomeráció lakóitól a napi munka elvégzéséhez. A távmunka lehetősége is kapóra jöhetett azonban mindazoknak, akiknek a munkahelyén van erre lehetőség. A HP Magyarország vállalatoknak és állami szervezeteknek távoli hozzáférést nyújtó menedzselt biztonsági központja (HP MSC) több multinacionális cég és államigazgatási intézmény forgalmi adatait elemezte a BKV-sztrájk időszakának vonatkozásában. A HP MSC-hez már a munkabeszüntetés kezdetén több bejelentés érkezett a partnerszervezetektől, amelyekben jelezték, hogy a távoli hozzáférések száma érezhetően megnőtt, így egyértelművé vált, hogy az alkalmazottak élnek a távmunka lehetőségével.

A kezdeti forgalomnövekedés egyben tesztelte is az alkalmazott távoli hozzáférési megoldásokat, hiszen korábban nem volt példa ilyen mértékű csúcsterhelésre. A cégeknél a sztrájk idején átlagosan 20–30 százalék közötti növekedést lehetett kimutatni a távmunka adta lehetőséggel élők számában a sztrájk előtti időszakhoz képest. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.