BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támogatási program állástalanoknak

Szoftverpiac. A két- és háromdimenziós tervezői szoftverekkel foglalkozó Autodesk néhány hete Magyarországon is elindította támogatási programját mindazon mérnökök, építészek és tervezők számára, akik a válság nyomán elvesztették állásukat. A program egyebek mellett szoftvereszközöket, oktatást és háttéranyagforrásokat kínál a létszámleépítés miatt elbocsátott szakembereknek.

A 2010. március 31-ig tartó kezdeményezés keretében ingyenes hallgatói szoftverlicenceket biztosít a programban való részvételre jogosult szakembereknek, akik tudásukat egy ugyancsak ingyenes online, illetve kedvezményes díjazású oktatótermi képzéseken mélyíthetik el. Az új ismeretekről minősítést is szerezhetnek a tervezők, ez segítheti újbóli munkába állásukat.

„A gazdasági válság szinte az összes iparágat érinti, de vannak, amelyeket különösen nehéz helyzetbe hozott, mint például az építőipar vagy a gépgyártás” – mondta David Palas, az Autodesk CHS-régióért felelős értékesítési menedzsere. Lapunk kérdésére hozzátette, a december eleji start óta még nem készült összesítés arról, hányan jelentkeztek már a programra. A globális kezdeményezés keretében csak a március végi határidőnél csinálnak számvetést róla. Hozzátette: a támogatást igénybe vevőknél nem nézik azt sem, ki hány éves, mekkora szakmai gyakorlattal rendelkezik, jogosultságot viszont a felsorolt előnyökre csak az szerezhet, akinek tényleg nincsen állása. VG







Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.