BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Digitálisan bővít az AH

Folytatja a földfelszíni digitális televíziós hálózat építését az Antenna Hungária Zrt. (AH), így az év végére a lakossági lefedettség 95 százalékra emelkedik a 2009. év végi 88 százalékról, jövőre pedig eléri a 96-98 százalékot. Az AH a teljes digitális átállásra 2011 végéig összesen 25 milliárd forintot költ, azaz évente 4-5 milliárdot.

Jean-Francois Fenech, az AH vezérigazgatója tegnapi tájékoztatóján azt is elmondta: a digitális lefedettség már most is nagyobb, mint a két kereskedelmi csatorna analóg földfelszíni televíziós platformjáé. Jelenleg 14 telephellyel működik a digitális adás.

Kárpáti Rudolf, a cég igazgatója szerint a tapasztalat az, hogy a földfelszíni analóg adás lekapcsolása előtt mintegy fél évvel kezdenek tömegesen átállni a háztartások a dekóderrel fogható digitális tévére. (Magyarországon 2011 végén ér véget az analóg földfelszíni sugárzás.) A digitális tv-szolgáltatás révén jelenleg 7 csatornát foghatnak ingyenesen a nézők, s napjainkban 170 ezer háztartásban van MinDig TV vételére alkalmas eszköz.

Jean-Francois Fenech elmondta még, hogy 2010-ben legalább egy szabadon fogható új csatorna kerül a platformra, s jelentősen bővül a fizetős kínálat is. Tervezik azt is, hogy a téli olimpiát és a futball-világbajnokságot HD-minőségben, nagy felbontásban közvetítik ingyenesen. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.