BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin: A tűzifa vagy a trágya nem lesz elég

Noha az energia iránti globális kereslet csökkent, Oroszország úgy véli, a kereslet végül is visszatér a korábbi szintre – mondta Vlagyimir Putyin.

Az orosz miniszterelnök Helsinkiben, a finn, litván, dán és norvég állami vezetőket összefogó Balti Tengeri Akció Csúcson (BSAS) beszélt. "Sajnos, vagy szerencsére, a következő 15-20 évben sem a napenergia, sem a tűzifa, sem pedig a szárított trágya nem fogja helyettesíteni a szénhidrogéneket" – fogalmazott Putyin Matti Vanhanen finn elnökkel folytatott megbeszélésén a RIA Novosztyi jelentése szerint.

A miniszterelnök hozzátette, hogy az energiafogyasztás struktúrája valószínűleg nem változik a következő 15-20 évben az alternatív energiaforrások fejlesztése ellenére sem. Putyin leszögezte, hogy Oroszország a világpiac igényeinek megfelelően építi ki energiaprojektjeit, köztük új lelőhelyeket.

Finn kollégája hozzátette, hogy bár a megújuló energia iránti kereslet növekszik majd, a vezetékes gáz iránti igény a jelenlegi szinten marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.