BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GTS régiószintű hálózatot épít

Fejlesztés. A GTS Central Europe (GTS CE) az Alcatel-Lucentet bízta meg az üzleti és nagykereskedelmi ügyfeleit kiszolgáló Ethernet hálózatának kiépítésével. A rendszer nagy sebességű adatátviteli kapcsolatot tesz lehetővé a GTS CE teljes – Csehországon, Szlovákián, Lengyelországon, Magyarországon, Románián, illetve Ausztrián és Németországon átívelő – távközlési hálózatán.

„A hagyományos és IP-alapú virtuális magánhálózatok (Virtual Private Network, VPN) penetrációjának csökkenésével, valamint a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások terjedésével az Ethernet-használat jelentősen megnő, különösen Közép-Európában, ahol az Ethernet-alapú szolgáltatások elterjedtsége még viszonylag alacsony” – véli James Eibisch, az IDC amerikai piackutató cég európai, közel-keleti és afrikai üzleti hálózati szolgáltatásokért felelős kutatási igazgatója. A társaság előrejelzése szerint az Ethernet-szolgáltatások piaca Európában 2013-ra 5,6 milliárd dollárra nő, ez 123 százalékos bővülést jelez 2009-hez képest.

A GTS CE a projekt kapcsán három Ethernet-alapú szolgáltatással lép majd piacra, amelyeket optikai, rádió- és rézhálózaton keresztül juttat el ügyfeleihez.

A GTS CE 1993-ban alakult infrastruktúra-alapú távközlési szolgáltató, saját optikai hálózatán vezetékes hang-, adat-, IP- és széles sávú szolgáltatásokat kínál elsősorban üzleti ügyfeleknek. Fő működési területe Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Románia, de szolgáltatásai hálózati kapcsolatain és helyi partnerein keresztül elérhetők a balti államokban, Fehéroroszországan, Bulgáriában, Oroszországban, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Moldovában, Törökországban, Ukrajnában, valamint a FÁK országaiban is. A GTS CE több mint 1300 embert foglalkoztat; a cég árbevétele 2009-ben elérte a 384,5, az EBITDA pedig a 86 millió eurót. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.