BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szereplőválogatás is hamarosan a netre „költözik”?

Média. Aligha lehet bárkinek kétsége afelől, hogy a valóságshow-k időszakát éljük. A jól beváltak sokadik szériájuknál tartanak, miközben folyamatosan tűnnek fel az újabb és újabb próbálkozások, remélve, hogy egyikük-másikuk hozza majd a tervezett nézettséget. Önjelöltekből persze nincs hiány, minden egyes válogatásra több ezren jelentkeznek, ám úgy tűnik, hogy Olaszországban – ahol ugyancsak lépten-nyomon valóságshow-ba ütközik a tévénéző – a szereplőválogatás menetét igyekeznek meggyorsítani.

Az alig két hónapja létrehozott CastYourSelfTV internetes honlap máris komoly népszerűségnek örvend, hiszen a show megalkotói és a magukat tehetségesnek kikiáltók között létrehozott kapcsolat érdemben lerövidíti a válogatás időtartamát, s nem utolsósorban a költségeket is mérsékli. A weboldalon a színészi, komikusi, táncosi, énekesi babérokra, avagy csupán a média csillogó világába vágyók ingyen elhelyezhetik videoklipjüket vagy „portfóliójukat”, amely a tehetségüket hivatott megmutatni a szakembereknek. Az érdeklődők egyúttal folyamatosan nyomon követhetik azt is, hogy éppen milyen valóságshow-ra, válogatásokra lehet jelentkezni, melyik filmhez keresnek éppen szereplőket, s milyen karrierlehetőségek vannak a show-biznisz világában.

Az internetes honlap ugyanakkor a tapasztalatok szerint nem csupán az érdeklődőknek jelent segítséget, hanem a televíziós műsorokat, filmeket készítő produkciós irodák, tehetségeket felkutató ügynökségek, meghallgatásokat végző személyek is profitálhatnak belőle, hiszen elég csak végignézniük a honlap kínálatát a nap bármely órájában, s akár rá is bukkanhatnak a keresett személytípusra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.