BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állásinterjú videón: gyorsabb, olcsóbb

HR-reform. Állandó böngészés az álláshirdetések között, interjúk a város különböző pontjain, s persze várni a telefon csöngetését, vajon sikerül-e elnyerni a megcélzott posztot. Úgy tűnik, az internet ezt a folyamatot is felgyorsíthatja. Az Olaszországban útjára indított honlap, a FaceCV ugyanis az alkalmazottakat kereső vállalatokat, illetve az álláskeresőket kívánja „összehozni”, méghozzá online módon. A portál lehetővé teszi, hogy a két fél interneten kapcsolatba lépjen egymással, s webkamera segítségével az állásinterjút is le lehessen bonyolítani.

Az álláskeresőknek lehetőségük nyílik arra, hogy bemutatkozhassanak a videójukon, illetve a cég hirdetésben megjelölt kérdéseire is válaszoljanak, legyen az szakmai tapasztalat, ambiciózus tervek, nem beszélve kommunikációs képességükről, amely egy ilyen jellegű CV-ben könnyebben megmutatkozik. A cég ugyanis a videobemutatkozás során a testbeszédet, a hangtónust is megfigyelheti, éppen ezért már az első bemutatkozást követően eldöntheti, hogy egy újabb, immáron személyes interjúra is érdemes-e az illetőt behívni. S nem elhanyagolható szempont a vállalat részéről az sem, hogy ez a megoldás jóval egyszerűbb s persze olcsóbb is.

A honlap ugyanakkor a video-CV mellett egy interaktív szekciót is létrehozott, ahol olyan tanácsokkal látják el az érdeklődőket, miszerint milyen típusú önéletrajz felel meg az európai szabványoknak, illetve egyfajta tesztre is lehetőségük van, nevezetesen, hogy a meglévő tapasztalatukkal, személyiségükkel milyen munka lenne a legmegfelelőbb számukra. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.