BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ázsiai gyártók nyertek a növekvő PC-piacon

A nyugat-európai személyiszámítógép-eladások közel 20 százalékkal növekedtek az év első negyedében a tavalyi hasonló időszakhoz képest, így elérték a 18,1 millió darabot – állítja az amerikai Gartner piackutató cég legújabb elemzése.

A kutatás megállapítja, hogy az ázsiai számítógépgyártók egyre erősítik vezető pozíciójukat a piacon. A konkrét teljesítmények vizsgálva kiderül: az első negyedévben a tajvani Acer tört fel a vezető helyre, kiütve onnan az amerikai Hewlett-Packard céget, a harmadik helyen a Dell áll. A felmérés szerint az első ötbe még az Asus és a Toshiba fért be. Az Acer egynegyedével, 4,2 millió darabra növelte eladásait, a szintén tajvani Asus pedig az 1,4 millió darabszámmal közel megduplázta eladásait.

„Az első negyedéves erős teljesítmény még a 2009-es bázisév gyenge számai ellenére is kimagaslónak számít. A nyugat-európai piac a vártnál sokkal hamarabb állt talpra a szörnyű tavalyi év után” – vélekedett a Gartner igazgatója, Ranjit Atwal. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.