BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Élménypark Mogyoródon

A hét végén megnyitotta kapuit Mogyoródon a közel hárommilliárd forintos beruházással épült UniverZoo üzleti és élménypark. A létesítmény csaknem 65 ezer négyzetméteren terül el – ebből 9400 négyzetméter fedett. Váraljai Péter, a beruházó UniZoo Kft. ügyvezető igazgatója, az UniverZoo ötletgazdája a komplexum szombati avatásán elmondta: a főként állat-egészségügyi termékek forgalmazásáról ismert Anivet Kft. áruháza máris a mogyoródi UniverZooba költözött, de bérelt már ki helyiséget például a Magyar Állatorvosi Kamara is. A parkban konferenciákat, kiállításokat, állatbemutatókat is lehet szervezni, illetve egy szolgáltató központ keretében 24 órás állatkórház, állatpatika és állatkozmetika is működik majd.

A beruházáshoz a két befektető – az Anivet Kft. és egy amerikai magánszemély, Holló János – 7,55 millió euró banki hitelt vett fel húsz évre, az amerikai fél az önrész 15 százalékával járult hozzá az üzlethez. A beruházó UniZoo Kft.-ben Holló János 15 százalékos tulajdonos, s a cégben 85 százalékos tulajdonrészszel rendelkezik az Anivet Kft. – mondta Váraljai Péter a távirati iroda érdeklődésére. Az üzletember a csaknem harmincéves múltra visszatekintő Anivet Kft. ügyvezetői posztját is betölti, de mint mondta, mostantól még hangsúlyosabban az UniverZooval kíván foglalkozni, az Anivet Kft. vezetését így június 1-jétől átadja kiszemelt utódjának, Kovács Zoltánnak, aki szintén régóta az Anivetnél dolgozik. VG

Piaci szerep

Az Anivet Kft. árbevétele évek óta 2,5 milliárd forint körüli – 200-300 milliós ingadozásokkal –, ebből 1,5 milliárdot tesznek ki az állat-egészségügyi termékek. E piac nagysága Magyarországon hozzávetőleg 14-20 milliárd forint.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.