BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig inkább papíron számláznak

Az európai országokban évente több mint 30 milliárd számla keletkezik, ennek 97 százaléka még mindig papíralapú. A gazdaság szereplői így saját szervezeti és pénzügyi erőforrásaikból aránytalanul sokat pazarolnak el. A vállalatok hagyományos számlakezelési költségeik 60 százalékát megtakaríthatnák az elektronikus számlázásra történő áttéréssel, jelentős anyagi és emberi erőforrásokat szabadítva fel így fő üzleti tevékenységeik számára – derül ki az Itella Group e-számlázással foglalkozó leányvállalata, az Itella Information kutatásából.

A kutatásban részt vevő országok közül Magyarország bizonyul az egyik legkevésbé nyitottnak a változásra: nálunk a legkisebb az igény az elektronikus átállásra a lakosság körében: 76-80 százalék azok aránya, akik a jövőben is postán szeretnék megkapni számláikat. A vállalkozások körében biztatóbb eredmények születtek, 25-26 százalékuk már részben elektronikus úton bonyolítja le számlaforgalmát, azonban 75 százalékuk úgy véli, számlaforgalma még két-három év múlva is kizárólag papíralapon történik. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.