BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moszkva még az idén belépne a WTO-ba

Oroszország még az idén csatlakozhat a Világkereskedelmi Szervezethez - jelentette ki Igor Suhalov első miniszterelnök-helyettes, sikeres washingtoni tárgyalásaira hivatkozva.

Moszkva immár másfél évtizede tárgyal WTO-csatlakozásáról, és többször is "küszöbön állónak" minősítette felvételét. Suhalov a folyamat egyik fő akadályának az állami vállalatok helyzetét nevezte; többek között az Egyesült Államok is azok méltánytalan versenyelőnyétől tart.


Moszkva a múlt hónapban jelentette be, hogy eláll attól a tervétől, amely szerint a Fehéroroszországgal és Kazahsztánnal létrehozandó vámunióban lép be a WTO-ba. Suhalov szerint a 2012 januárjára életbe léptetni tervezett közös piac a WTO elvein alapul majd. Hozzátette: ha a vámunió sikeresen működik, akkor a következő lépés a valutaunió lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.