BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Ablakcserére” szorulnak a PC-k

Öt hét múlva, július 13-tól a Microsoft nem támogatja tovább a Magyarországon még ma is igen széles körben használt Windows XP kettes szervizcsomagját és a Windows 2000 operációs rendszert. Az amerikai szoftveróriás az újabb operációs rendszerekre vagy szervizcsomagokra történő átállást javasolja a felhasználóknak. Azok a Windows-verziók, amelyek támogatása megszűnik, nem jutnak több programfrissítéshez, beleértve a biztonsági jellegűeket is, a Windows Update szolgáltatáson keresztül.

A Windows XP rendszer általános terméktámogatása tulajdonképpen már egy évvel ezelőtt lejárt, azóta csak a meghosszabbított támogatási szolgáltatáson keresztül kerülnek ingyenes biztonsági frissítések a szervizcsomagokra. A nyár közepétől ezek már csak a Windows XP hármas szervizcsomagjához készülnek el. A Microsoft támogatása 2014-ig érvényes. A Windows 2000-nek viszont a teljes terméktámogatása megszűnik július 13-tól. Azok a felhasználók, akik az operációs rendszerüket még a támogatás megszűnése előtt frissítik, megkapják a szükséges biztonsági módosításokat. A cég szerint a legjobb megoldás, ha a felhasználó a Windows 7 operációs rendszerre tér át, amely itthon már 13 százalékos részesedést szerzett. VG


További részletek

vg.hu/winop

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.