BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jót tett az átszervezés a rEVOLUTION-nek

A válság ellenére árbevételét nagyjából az előző év szintjén tudta tartani, üzemi eredményét viszont nagyságrenddel növelte 2009-ben a rEVOLUTION Software – jelentette be tegnapi tájékoztatóján Kustos Ferenc ügyvezető. A döntően magyar, kisebb részben görög tulajdonosi hátterű, üzleti szoftverek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó társaság tavaly 525 millió forint forgalmat és 20 milliós üzemi eredményt könyvelhetett el. Utóbbi mutató húszszorosa az egy évvel korábbinak. A múlt év folyamán végrehajtott átszervezés, az iroda- és tulajdonosváltás költségei nélkül ez a mutató meghaladta volna a 40 milliót is.

Az átalakítás nyomán a funkcionális szervezeti egységeket új, állandó összetételű, termékorientációjú csapatok váltották fel, amelyekben értékesítők, tanácsadók és fejlesztők együtt dolgoznak – emelte ki Bódog Krisztina gazdasági igazgató. A társaság bevételének közel a fele a Microsoft vállalatirányítási rendszerének (MS Dynamics NAV) értékesítéséből származik, ehhez saját modulokat is fejlesztenek. Ebben a termékkörben a céget az első három Microsoft-partner között emlegetik. Tavaly a rEVOLUTION nyerte el a legnagyobb értékű MS Dynamics NAV-megbízást (100 millió forint), a rendszert a Prímagáznál helyezték üzembe – válaszolta lapunknak Juhász Zsolt üzletfejlesztési igazgató. Hozzátette: a projekt több szakembert is átcsábított a céghez.

A másik két üzletág közül a kkv-knak szánt integrált ügyviteli rendszer adja a bevétel harmadát, illetve a nyereség meghatározó részét. A válságot leginkább a kisvállalati üzletág, a rEVOL Express szenvedte meg, ez rontott a jövedelmezőségen. Utóbbit viszont javította, hogy a cégnél főleg a válság óta nagy figyelmet fordítanak a kinnlevőségek csökkentésére. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.