BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó szelet kapott a balatoni vitorláskölcsönzés

Jó szelet kapott a balatoni chartervitorlázás, azaz a vitorláskölcsönzés piaca: a korábban működő kéttucatnyi többnyire „fekete” balatoni chartervállalkozás mellett idén áprilisban indult el a tónál hat jachttal az első profi vitorlás charter cég, az EastCraft Kft.

A várakozásokat felülmúló forgalom következtében a nyáron újabb hajóval kellett bővíteni a flottát. Jövőre további öt új luxusvitorlást szeretnének beszerezni, és a jelenlegi balatonlellei mellett két új telephelyet is nyitnának. A tavaszi indulás ellenére a cég árbevétele már az idén meghaladhatja a százmillió forintot.

„Az üzlet elindítására több mint 300 millió forintot költöttünk – az összeg nagy része a hat darab Jeanneau luxusvitorlás beszerzésére ment el –, a költségek meghatározó részét tulajdonosi önrészből, a maradékot CIB-lízingfinanszírozásból fedeztük.

Az EastCraft Kft. egyébként százszázalékosan magyar tulajdonban van, négy magánszemély birtokolja” – engedett betekintést a cég számaiba a Világgazdaságnak Helmeczi Rozália, az EastCraft Kft. ügyvezető igazgatója.

Elmondása szerint míg az előszezonban átlagosan 25 százalékos volt a vitorlásaik kihasználtsága, június elsejétől jelentősen megnövekedett az érdeklődés, és 60 százalékosra emelkedett a foglaltságuk. Bár az idei évben bővítés nem szerepelt a cég eredeti tervei között, ám mivel foglalásaik már május hónapban jelentősek voltak, egy új hajó beszerzése mellett döntöttek. S a vitorlás június végén már a vízen is volt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.