BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gyerekek vevők lennének az e-bookra

Noha világjelenség, hogy a gyerekek részben éppen a digitális média térnyerése miatt egyre kevesebbet olvasnak, egy most készült amerikai kutatás szerint többségük kimondottan büszke, ha elolvasott egy könyvet.

A digitális világnak is van azonban már speciálisan az olvasást népszerűsítő eszköze, az e-könyvolvasó. A kutatás szerint az amerikai gyerekek több mint fele kapható lenne arra, hogy ilyen módon jusson irodalmi élvezetekhez. Érdekes azonban, hogy ugyanakkor a tengerentúli családok csak mintegy hat százalékának van digitális olvasója, és csupán 16 százalék tervezi a beszerzését egy éven belül, míg 78 százalék egyáltalán nem. Ennek az elutasításnak a digitális technológiáktól való félelmen kívül kézenfekvő oka lehet az is, hogy maguk a szülők sem olvasnak olyan szívesen, pedig a fiatalok harmada szerint nagyobb élmény lenne, és bevallásuk szerint többet is olvasnának, ha az adott kötetet e-book formájában is elérhetővé tennék. A korosztály negyede legalább egy könyvet el is olvasott már digitálisan, a legtöbb esetben számítógépen. A kutatók megjegyzik: a szülői ellenérzések is érthetők a digitális tartalmak iránt, mivel a kutatás szerint a gyerekek 39 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy a neten található információk mindig igazak. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.