BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izraeli hadsereg végzett a Hamász gázai vezetőjével

Az IDF állítja, likvidálták a Hamász gázai kormányának vezetőjét. Az izraeli hadseregnek ez nagy fogás, ugyanis Ravi Mushtaha volt a legmagasabb rangú Hamász-vezető az övezetben.

Az Izraeli Védelmi Erők bejelentette Rawhi Mushtaha, a Gázai övezetben működő Hamász kormányfő halálát – írta a The Jerusalem Post.

 izrael hadseregháborúRawhi Mushtahahamász
Rawhi Mushtaha (jobbra) a Hamász gázai kormányfője volt, az izraeli hadsereg három hónapja likvidálta / Fotó: AFP

Mushtahát a Gázai övezetben a Hamász politikai iroda legrangosabb személyiségének tartották, és a háború alatt fenntartotta a Hamász-rezsim polgári ellenőrzését, miközben terrorista tevékenységet folytatott Izrael ellen. Mushtaha annak a Jahja Sinwarnak a jobbkeze és egyik legközelebbi munkatársa volt, aki a Hamász politikai szárnyát vezette. Korábban együtt is raboskodtak egy izraeli börtönben.

Az IDF azt is megjegyezte, hogy Mushtaha a Hamász egyik legmagasabb rangú munkatársa volt, és kulcsfontosságú döntéshozó volt a terrorszervezet harcosainak és eszközeinek bevetésében.

A hadsereg jelentése szerint Mushtaha mellett meghalt Sameh al-Siraj, aki a Hamász politikai irodájának és Munkaügyi Bizottságának biztonsági részlegét vezette, valamint Sami Oudeh, a Hamász Általános Biztonsági Bizottságának parancsnoka.

Így reagált a világ Irán Izrael elleni támadására

Folyamatosan érkeznek a világ vezetőinek reakciói a közel-keleti helyzetről. Izraelt ma este támadta meg Irán, majdnem kétszáz rakétát lőttek ki a zsidó államra. Kedd délelőtt Izrael bevonult Libanon déli részére, az iráni támadás egy erre adott reakció volt. A közel-keleti eszkaláció az egész világot aggasztja.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.