BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartja magát a Praktiker

A Praktiker az értékesítések csökkenése ellenére javított adózás előtti eredményén, miközben a nemzetközi tevékenység várt fellendülése elmaradt.

A harmadik negyedévben 40 millió eurós adózás előtti eredményről számolt be a Praktiker, ez 5,7 millió eurós növekedés az előző év azonos időszakához képest. A német barkács konszern eladásai ugyanakkor a tavaly 968 millió euróról 911 millió euróra csökkentek. A Praktiker a bruttó haszonkulcs javulásának és a folytatódó költségszigornak tudja be az eredményeket.

Ugyanakkor az év elején megkezdett restrukturálási program 8 millió eurós költséget eredményezett, így az EBITA 6,8 százalékkal alacsonyabb a 2009 harmadik negyedévében mértnél. Wolfgang Werner, a Praktiker holding vezérigazgatója szerint a vállalat számára a legfontosabb, hogy minden szegmensben javult a tiszta üzemi eredmény. A vállalatcsoport a hazai piacon a vártnál kisebb eladáscsökkenést könyvelt el, elsősorban a Max Bahr jó eredményének köszönhetően.

Ugyanakkor nemzetközi szinten 6,2 százalékkal mérséklődtek az értékesítések, ami nem csak az év első részéhez képest jelent rosszabb eredményt, de a cég várakozásai alatt is marad. A Praktiker szerint a gyengélkedést főként a görög és román gazdasági aktivitás tartósan alacsony szintje váltotta ki, miközben más országokban, így Ukrajnában és Magyarországon javult a helyzet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.