BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változó irányvonalak a hazai turizmusban

A szerdai debreceni és a tegnapi budapesti rendezvénnyel befejeződött a Magyar Turizmus (MT) Zrt. által elindított regionális turisztikai konzultációsorozat, amelyen a turizmus állami irányításának képviselői és a marketingszervezet vezetői ismertették a jövőt érintő szakmai elképzeléseiket.

Az előadásokon elhangzott: 2011-ben a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységében az alapvető változást a stratégiai marketingkommunikáció megjelenése hozza. Az eddigi taktikai, jellemzően tájékoztatásra szorítkozó marketingkommunikáció mellett a stratégiai kommunikáció külföldön márkakommunikáció, belföldön szemléletformáló kampányok formájában jelenik meg. Mivel a hosszú távú turizmusfejlesztési stratégia az egészségipart, illetve az egészségturizmust helyezte középpontba, ennek megfelelően az új turisztikai országpozíció a víz koncepciója köré épül. Változás, hogy az eddigi gyakorlattal szakítva témaévek helyett a társaság hosszú távon elidegeníthetetlen turisztikai márkapozíciót akar kialakítani.

Az MT Zrt. üzleti célja 2011-ben, hogy a belföldi vendégéjszakák száma egy, a külföldi vendégéjszakáké két, a konferenciaturizmus forgalma pedig öt százalékkal nőjön az előző évhez képest. Az MT Zrt. figyelmet fordít az ország 2011-es EU-elnökségéhez kapcsolódó turisztikai márkaépítés lehetőségeire. Az üzleti célok eléréséért az MT Zrt. a meghatározott feladatokhoz igazítja szervezeti struktúráját, ennek megfelelően mind a belföldi, mind a külpiaci hálózat működését áttekinti és felülvizsgálja. A külképviselői hálózat feladata elsősorban a szakmai partnerekkel történő kapcsolattartás, szakmai programok koordinálása, az értékesítésösztönzés elősegítése, így a képviseletek munkája e tevékenységekhez igazodva átalakul, és ez a költségek racionalizálását is maga után vonja. NM

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.