BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BMW - A tizenegyszeres növekedés sem elég

A világ első számú luxusautógyártója tizenegyszeres profitnövekedést produkált a harmadik negyedévben, de még ez a fejlődés sem bizonyult elégnek a riválisokhoz képest.

A BMW 874 millió eurós nettó profitról számolt be, miközben az előző év azonos időszakában a haszon még csak 78 millió eurót tett ki. Az értékesítések 36 százalékkal emelkedtek, a müncheni autógyártó pedig túlteljesítette a Bloomberg elemzőinek profitvárakozását – jelenti az Automotive News Europe.

A BMW várakozásai szerint az idén 10 százalékkal több, mintegy 1,4 millió autót ad el a konszern, a haszonkulcs pedig a jelenlegi várakozások szerint 7 százalék lesz a korábban közölt 5 százalék helyett. Ez azonban továbbra is az elemzők 7,4 százalékos várakozása alatt marad és nem éri el a két fő rivális, a Daimler és az Audi marzsát sem.

Norbert Reithofer vezérigazgató célja a modellkínálat további bővítése annak érdekében, hogy a bajor vállalat 2020-ra elérje az évi 2 millió darabos eladási számot. Az idő szorítja a német vállalatot, hiszen a hazai rivális Audi tervei szerint már 2015-ben átvenné a világelső szerepét a BMW-től.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.