BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiegyezett a Sziget és a főváros

Sikerült lealkudnia a Sziget Kft. vezetőinek a Hajógyári-sziget területhasználati díját. A Fővárosi Önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a Sziget Fesztivál szervezőinek közterület-használati díj címén 50 millió forint (plusz áfát) kell fizetni a fővárosnak. Korábban még 1-1,5 milliárd forintos összegről volt szó.

A tételes díjon felül a város egy speciális csomagot alakít ki a fesztivál résztvevői számára, amely egyes fővárosi szolgáltatások, mint a BKV, a gyógyfürdők vagy az állatkert kedvezményes használatára, igénybevételére jogosít fel. Az ebből származó bevételből a kft. további mintegy 100 millió forint befizetését vállalja a főváros számára. „Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a budapesti cégek szolgáltatásait is értékesítjük majd a látogatóknak, például a honlapjainkon vagy a rendezvény alatt különböző standokon. Elképzelhető, hogy valamiféle »Budapest karszalag« formájában ölt majd testet ez a termékcsomag” – mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója. Azt, hogy az ötvenmillió forintos pluszköltséget hogyan próbálják majd kigazdálkodni, esetleg emelhetik-e emiatt a jegyárakat, Gerendai még nem tudta megmondani. „Mindenesetre ez nem cél” – fogalmazott.

A megállapodás erre az évre szól, a tapasztalatokat közösen értékelik majd a felek, a jövőre nézve pedig ezt figyelembe véve állapodnak meg a további együttműködésről. Az idén is megrendezik a Gyerekszigetet (a június négy hétvégéjén ingyenes gyermekrendezvényt), az ezzel kapcsolatos közterület-használati díjról még nem született megállapodás, csak annak elveiről. NM

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.