BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pécsnek bejött a tavalyi EKF-évad

Nemzetközi viszonylatban is hatalmas siker volt Pécs számára a kulturális évad – mondta Páva Zsolt polgármester a 2010-es Európa kulturális fővárosa (EKF) program eredményeit ismertető tegnapi tájékoztatóján. Az évad során 650 programot és több mint 4000 eseményt rendeztek a városban, előbbieket több mint 900 ezer látogató tekintette meg. Hatalmas sajtóvisszhangot is hozott a város számára a rendezvénysorozat, összesen 7393 belföldi és 1642 külföldi cikk született. Nőtt a Pécsre látogató magyar és külföldi vendégek száma is. 2010 első kilenc hónapjában összesen több mint 95 ezer vendég mintegy 185 ezer éjszakát töltött a városban. A látogatók közül 27 ezer külföldről érkezett. Éves viszonylatban a vendégek száma 25,7, a vendégéjszakák száma 27,5 százalékkal emelkedett a városban.

A legtöbb külföldi Németországból, Ausztriából, az Egyesült Államokból, Olaszországból és Franciaországból jött. A külföldiek jellemzően két és fél napot, a magyarok két napot töltöttek a városban. Páva Zsolt a Világgazdaságnak elmondta: egyértelmű szándékuk a kulturális turizmus további fejlesztése, ugyanis a délkelet-európai régió kulturális központjává szeretnének válni. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.