BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesti az első Fraser hotel a régióban

Budapesten, a VIII. kerület egyre dinamikusabban átalakuló részén, a Corvin közhöz és a nemrég elkészült Corvin Sétányhoz közel lévő Nagytemplom utcában nyitotta meg első közép-európai apartmanházát a szingapúri központú Frasers Hospitality-lánc. Az 51 szobás – stúdiólakásokból, valamint egy, két, illetve három hálószobás penthouse lakosztályból álló – négycsillagos superior kategóriának megfelelő Fraser Residence Budapest túl van az egy hónapos tesztüzemen.

Nánai Balázs, a hotel kereskedelmi és marketingigazgatója a tegnapi bemutatón elmondta, hogy az apartmanhotel a szállodák és a bérelt lakások előnyeit ötvözi, utóbbi hátrányai nélkül. A menedzsment célja az, hogy Magyarországon úttörője legyen az újfajta, a megszokott szállodai szolgáltatásoktól és szobatípusoktól merőben eltérő apartmanok népszerűsítésének.

A Fraser Residence Budapest igazgatója, Alain Goetschel a Világgazdaságnak elmondta, hogy a házban az idén az 50 százalékos kihasználtság elérése a cél. A szobák felét szeretnék hosszú távra – minimum egy hónapra – kiadni. Goetschel hozzátette: a ház kiváló elhelyezkedése – a repülőtér, számos irodanegyed, egy bevásárlóközpont és a belváros közelsége –, valamint Budapest növekvő turisztikai népszerűsége lehet a siker záloga. Az ingatlant az angol tulajdonos bérli, a belső dizájn kialakításra 4 millió eurót fordítottak.

A Fraser Budapest Residence megnyitásával 14-re nőtt a vállalat európai portfóliója. A következő apartmanház Isztambulban nyílik áprilisban, a tervek szerint pedig még az idén több mint 1500 apartmannal bővül a lánc kínálata. A. P.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.