BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elektromos autók egyórás tankolással

A Siemens új töltőoszlopot vezetett be az európai piacra, amelyről a villamos hajtású autókban használt akkumulátorok a korábbi modellhez képest kétszeres teljesítménnyel tölthetők. Ezzel a töltési idő a felére, azaz egy órára csökken. A töltés különféle teljesítményekkel is lehetséges. A leggyorsabb üzemmódban a járművet 32 amperes háromfázisú váltóárammal táplálja, ez 22 kW teljesítménynek felel meg. Az elektromos autókat lehet 20 amperről is tölteni, egy vagy akár három fázisról is. A töltőoszlop a töltőkábelen át kommunikál a járművel, hogy az milyen töltési üzemmódot kér. A rendszer alkalmas a villamos meghajtású kétkerekű töltésére is.

Hogy a töltés ugyanolyan egyszerű legyen, mint a hagyományos benzin- vagy gázolajtankolás, a töltőoszlopot képernyővel szerelték fel, amely a folyamat végéig irányítja a felhasználót. Az oszlop világítása már messziről láthatóan jelzi, hogy az éppen szabad vagy foglalt. Érintés és vezeték nélküli RFID-szabvány szerinti rendszer segítségével lehet a töltéshez és az azt követő elszámoláshoz bejelentkezni. Hálózati kapcsolatokon keresztül az oszlop összeköthető egy irányító központtal, így alkalmas távfelügyeletre és távkarbantartásra is. A távvezérelhető töltési üzemmód révén az oszlopot intelligens hálózatban is lehet használni. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.