BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kártyával fejlesztenék a kastélyturizmust

Kedvezménykártyát hozott létre a hazai kastélyturizmus fellendítéséért a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége – jelentette be az Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztatóján Bartha Sándor, a tizenegy tagot tömörítő szervezet elnöke. A KastélyKártya 50 ezer forintba kerül, ezért az összegért a vendég egy hasonló névértékű kastélyutalványt kap, amelyet teljes egészében „lelakhat” a tagszállodák csomagajánlatai között válogatva, a szállodák egyéb szolgáltatásainak (wellness, étterem) díjából pedig tízszázalékos engedményben részesül.

A vendég a következő látogatásánál a kastélyutalványt 40 százalékkal olcsóbban veheti meg, illetve a mindenkori szobaárból is 25 százalékos kedvezményben részesül. Bartha Sándor lapunknak elmondta: reményeik szerint az idén legalább ezer kártyát tudnak eladni. A szövetségnek volt korábban is kedvezménykártyája, az 62,5 ezer forintba került, de az nem volt „levásárolható”, s csupán néhány száz fogyott belőle.

Magyarországon jelenleg hatvan-hetven kastélyszálló működik. A szakmabeliek nehéz üzletnek tartják: egy ilyen beruházásnak hosszabb a megtérülési ideje egy átlagos hoteléhez képest, ennek egyik oka a nagyobb fenntartási költség, a másik pedig az átlagosnál alacsonyabb kihasználtság. n VG

Megnyílt az Utazás kiállítás

Tegnap hivatalosan megnyílt a 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás a Budapesti Vásárközpontban, a rendezvényen és a hozzá kapcsolódó kiállításokon 32 ország hatszáz kiállítója mutatkozik be március 3–6. között. Az idén India a külföldi, Győr a belföldi díszvendég, s a kiemelt téma az egészségturizmus.

A kiállítással egy időben rendezik meg az idén is a Boatshow-t, a Karaván Szalont, Magyarország egyetlen lakókocsi- és lakóautó-bemutatóját, illetve a Port.hu Bringaexpót.

A kiállítással egy időben rendezik meg az idén is a Boatshow-t, a Karaván Szalont, Magyarország egyetlen lakókocsi- és lakóautó-bemutatóját, illetve a Port.hu Bringaexpót.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.