BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világháló egyre több mobilra

A hagyományos készülékek közel felével lehet internetezni

Új mobilinternetes szolgáltatást vezet be a Telenor Magyarországon, amely azok számára is lehetővé teszi a világháló elérését, akik nem okostelefonnal, hanem hagyományos mobiltelefonnal rendelkeznek – jelentette be tegnapi tájékoztatóján Christopher Laska vezérigazgató. Egy felmérés szerint Magyarországon a mobiltelefonoknak ma még nagyjából a 80 százaléka sorolható a hagyományos kategóriába, de ennek is a 44 százaléka internetképes modell. Utóbbiaknak ugyanakkor ma még csupán a 9 százalékát használják böngészésre, okostelefonokban pedig 2015-re érhetjük el az 50 százalékos arányt – mutatott rá a fejlesztés piaci hátterére Sigvart Voss Eriksen kereskedelmi vezérigazgató-helyettes.

A szolgáltatást, amely a bevezetés első három hónapjában ingyenesen vehető igénybe, SMS-sel aktiválhatják az ügyfelek. A mobilinternet tényleges használatához ezt követően kell letölteniük a mobilkészülékekre fejlesztett Opera Mini böngésző alkalmazást. Ez a weboldalakat nemcsak tömöríti, hogy azok kisebb adatforgalmat generáljanak, hanem a telefonok kijelzőjére szabott formában jeleníti meg azokat, hogy jobban olvashatók legyenek. A mobilos szoftver több mint háromezerféle készüléktípust támogat.

A szolgáltatás mögött, amelyet a havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelek egyaránt igénybe vehetnek, egy 100 megabyte-nyi adatforgalmú havidíjas mobilnetcsomag áll. Ez az ingyenes időszak lejárta után havi 990 forintba kerül. A szóban forgó adatmennyiség rendszeres elektronikus levelezéshez és napi egy-két weboldal böngészéséhez elegendő. A szolgáltató jelezte: a díjcsomagban nincs túlforgalmazási díj, ha az ügyfél átlépi a 100 megabyte-os határt, az adatforgalmazás sebessége a hónapból hátralévő időben jelentősen lecsökken. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.