BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hordozható „autók” és bittel teli ékszerdobozok

Laptopok. Jó munkához jó gép dukál. De nem csak a teljesítményen, a kinézeten is múlik a minőség. Ezt a tervezők is tudják, ezért az esztétika egyre nagyobb hangsúlyt kap.

Az Asus például a Lamborghinik szerelmeseinek kedveskedik a VX2-vel. A laptop sárga fényezése a sportkocsi festésével azonos, de feketében is megvásárolható a 2700 dolláros (520 ezer forint) csodamasina. A gép ultragyors – akárcsak aszfaltszaggató ihletője.

Szintén luxusautót idéz a kézzel összerakott, fehérarany díszítésű, Ego for Bentley nevű notebook, amelynek új ára csaknem tízezer font (3,1 millió forint). Külső borítása a jármű belső terét burkoló bőrből készül. A készülék fogantyúja a luxusautó kilincsére emlékeztet. A brit csodából összesen 250 darabot készítettek.

Az Ego Diamond exkluzív laptopkollekció arany és gyémánt felhasználásával készített darabokból áll. Az Otazu gépben 600, egyenként 6 karátos gyémántot foglaltak aranyba, ára 20 ezer euró (5,4 millió forint). Az „ékszer laptop” ára egyedi rendelés esetén akár 500 ezer euró is lehet. Kérdés, hogy ki akar egy 130 millió forintos munkaállomást cipelni a vállán.

Ehhez képest csekélység a 2500 dollárért (482 ezer forint) elérhető, limitált szériájú Asus S6F. Az 50 darabos kollekció rózsaszín krokodilbőr díszítését a Prada divatház álmodta meg.

A Medion a szebbik nemre gondolt, amikor Swarovski-kristályokkal díszített laptoppal lepte meg a vásárlóit. A fedőlap Medion logóját háromszáz kristály rajzolja ki, a gép 1500 euróért (400 ezer forint) elérhető. n Varga B.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.