BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támadás a Mol ellen

Kemény korrupciós vádak, horvát részről nincs hivatalos megerősítés

Tízmillió eurós vesztegetéssel vádolja a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját a horvát államügyészség horvát lapértésülés szerint, sőt, olvasni lehet Hernádi Zsolt kiadatásáról és előzetesbe vételi tervéről is. A horvát államügyészség azonban nem erősítette meg a hírt, és az osztrák belügy illetékese is csak az Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök elleni vizsgálat kiterjesztéséről beszélt. A tízmilliót az internetes lapok szerint Ivo Sanader kapta azért, mert hozzásegítette a Molt az INA olajtársaság menedzsmentjogához és megígérte a gázületág veszteséges részének leválasztását. A magyar cég visszautasítja a támadást, és emlékeztet: horvátországi jelenléte már több támadásnak volt a célpontja.

A Mol árfolyama a cáfolatok, illetve a hír meg nem erősítése dacára is 720 forinttal (3,28 százalékkal) zuhant tegnap. Elemzők szerint a Mol elleni legújabb támadás mögött horvát belpolitikai okok állhatnak: Horvátországban ősszel lesznek az országgyűlési választások, a jelenlegi kormányerők pedig igyekeznek az INA privatizációját lebonyolító előző kormány vezetőit minél rosszabb színben, saját magukat minél erősebbként bemutatni. Az eset nem veszélyezteti a Mol és az INA közötti együttműködést. 5., jegyzet 16. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.