BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Microsoft: várakozáson felüli évzáró

A világ legnagyobb szoftvergyártója, a Microsoft az elemzői várakozásokat meghaladó negyedik negyedéves és éves eredményekről számolt be. A redmondi óriás nettó eredménye az üzleti év utolsó három hónapjában 5,87 milliárd dollár volt, ez 30 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A bevételek mintegy 8 százalékkal, 17,3 milliárd dollárra nőttek. A kedvezőbb mutatókat a Microsoft elsősorban a nagyvállalati ügyfeleinek köszönheti, amelyek az elmúlt időszakban cserélték le nagy számban a számítógépes flottájukat, és ez megdobta a Windows operációs rendszer iránti keresletet. Ez még a gyengébb lakossági igényt is ellensúlyozni tudta. A magánfelhasználók egy része átpártolt az okostelefonjaival és táblagépeivel taroló Apple-hez és a Google-hoz.

Az üzleti év egészét tekintve a bevételek 12 százalékkal haladták meg az előző évit, és megközelítették a 70 milliárd dollárt. Az egyes termékcsoportok közül az Office2010 az eddigi legkelendőbb változata az irodai csomagoknak, eddig 100 millió licencet adtak el. n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.