BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszteséges a Bookline első negyedéve

Könyvpiac. A Bookline közel 826 millió forintos nettó árbevételt ért el az év első három hónapjában, amely kissé – 0,6 százalékkal – elmarad az előző év első negyedévi árbevételétől; a társaság az időszakot 16,6 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A könyv és egyéb termékek kis- és nagykereskedelmi forgalmából származó árbevétel közel 807 millió forint volt. Ezen belül továbbra is a könyv kiskereskedelmi árbevétele képviselte a legnagyobb arányt. Az egyéb termékek forgalma a negyedév során meghaladta a 13 százalékot, míg a nagykereskedelmi forgalom aránya 15 százalék körül alakult. A Bookline Nyrt. állásfoglalása szerint a vizsgált időszakban az elhúzódó és egyre erősödő pénzügyi és gazdasági válság kedvezőtlen hatásai a kiskereskedelem, ezen belül a könyv- és internetes kereskedelem visszaesésében továbbra is megmutatkoztak. Ennek megfelelően a vállalat jelentős hangsúlyt helyezett a könyves profil mellett egyéb termékek bevezetésére és új szortimentek kialakítására is, melynek keretén belül tárgyalások kezdődtek pálinka- és borbeszállítókkal is. A Bookline kiemelt partneri együttműködését bővítette az extremdigital.hu-val, így lehetőség nyílik az e-digital honlapon könyv, játék és ajándék megvásárlására is.

A Bookline.hu Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. március elején vállalatot alapított eKönyv Magyarország Kft. néven, amelynek célkitűzése, hogy részt vegyen a hazai kiadók szellemi termékeinek digitális terjesztésében. A vállalat folytatta a tavaly megkezdett hálózatépítési stratégiáját, melynek során erdélyi franchise-hálózatot hozott létre. Belföldön két új, vidéki franchise-rendszerben működő személyes átadási pontot adtak át a negyedév folyamán. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.