BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ágazatspecifikus szoftvercégeket vásárolna fel az Oracle

akvizíció Az Oracle számára egyre komolyabb konkurenciát jelentenek a kisebb, „butik” jellegű informatikai cégek, ezért a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet iparág-specifikus vállalatok felvásárlására irányuló üzletekre. Erről Mark Hurd, az Oracle-nak a HP-től újonnan érkezett társelnöke beszélt a sajtónak első alkalommal adott tájékoztatóján. Az Oracle az úgynevezett vertikális piacokra koncentrál, például a pénzügyi ágazatban tevékenykedő ügyfelekre, az akvizíciók pedig beleillenek ebbe a stratégiába – mondta. Ennek ellenére nincs a kaliforniai székhelyű cégen nagy nyomás, hogy elköltsék a mintegy 31,6 milliárd dollárnyi készpénzüket – tette hozzá.

Az Oracle – amely a világ legnagyobb adatbázisszoftver-gyártója – a bank-, telekommunikációs és kereskedelmi szektor mellett a költséghatékonyságot célzó társaságokra is jobban figyelne a jövőben, hogy nagyobb ütemben bővítse az eladásait. „A cég hardverei és szoftverei növelik a hatékonyságot, így az ügyfeleknek kevesebb szervert kell használniuk” – fogalmazott Mark Hurd. Az szoftveróriás új számítógépes rendszereket is bemutat a jövő heti San Franciscó-i OpenWorld konferencián, ezeket adatbázisszoftverekkel és egyéb programokkal együtt csomagolva értékesítik majd. Új szoftvereket is kiadnak a rendezvényen, amelyekkel a speciális alkalmazásokkal foglalkozó butikcégekkel szeretnék felvenni a versenyt. A vállalat hasonló sikereket szeretne most is elérni, mint a tavaly piacra dobott újdonságaival – mondta a társelnök. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.