BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar diákok fejlesztenek androidos okostelefonokra

Három alkalmazással már el is készültek a magyar hallgatók annak a megállapodásnak az alapján, amelyet az LG Electronics magyarországi leányvállalata az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Híradástechnikai Intézetével és Neumann János Informatikai Karával kötött. A mobilinformatikára szakosodott diákok magyar nyelvÛ applikációit az LG szabadon használhatja fel a Magyarországon forgalmazott készülékeiben.

A diákok által fejlesztett alkalmazásokból a három legjobban sikerült egy mobilparkolásos, egy biciklis fedélzeti számítógép és egy számítógépes távvezérlÕ-applikáció lett. Az elérhetÕ androidos alkalmazásoknak ma még csak kis hányada magyar nyelvÛ. A mobilparkolás-alkalmazás elÕnye, hogy nincs szükség hozzá GPS-re vagy internetelérésre.

Az applikáció telepítése után el kell végeznünk a mÛködéshez szükséges néhány egyszerÛ beállítást, meg kell adni, mely szolgáltató ügyfelei vagyunk, valamint a jármÛvünk adatait. A parkolás elindításához csupán ki kell választani a gépkocsinkat, majd meg kell adni a parkolóórán található zónakódot. Beállítható a parkolás idÕtartama is. A parkolás leállítása egy gombnyomással elvégezhetÕ.

A CycleSense, vagyis a biciklis fedélzeti számítógép-alkalmazással – GPS és mozgásszenzor segítségével – a sebesség, a megtett távolság, az idÕ adatain kívül magasság, hÕmérséklet, iránytÛ, illetve különféle diagramok is megjeleníthetÕk. Minden menthetÕ, így utólag bármelyik útvonal adatai, grafikonjai visszanézhetÕk. A programban van térképnézet is, ahol láthatjuk az aktuális pozíciónkat.

Az AdlerRC számítógépes távvezérlÕ alkalmazással a telefonunkon követhetjük a prezentációnkat, a diákat pedig akkor is láthatjuk, ha háttal vagyunk a vetítésnek. Ahhoz, hogy mÛködjön, az okostelefont wifin keresztül össze kell kötni a PC-vel, a prezentáció pedig az érintÕpad segítségével vezérelhetÕ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.