BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőkebevonás a mobilfizetési piacon

Beszálló. Az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 400 millió forintnyi tőkével száll be a mobilfizetési technológiák fejlesztésében piacvezető Cellum csoporthoz tartozó Cellum Global Zrt.-be. A tőkebefektetés forrása az Európai Unió Jeremie kockázati tőkeprogramja. A napokban aláírt szerződéssel a mobilfizetés területén a régió legnagyobb tranzakciója valósult meg. A tőkeinjekció elsődleges célja a Cellum nemzetközi terjeszkedésének elősegítése.

A Cellum csoport a mobilkereskedelem és -fizetés területén fejleszt új technológiákat. A társaság a három hazai mobilszolgáltató technológiai partnereként üzemelteti a mobil-parkolásfizetési elszámolását, ezenkívül autópályadíj-fizetési és egyéb mobil kereskedelmi szolgáltatásokat nyújt. A cégcsoport ma több mint havi egymillió mobiltranzakciót kezel.

A Cellum csoport a nemzetközi piacra lépés érdekében alapította meg a Cellum Global Zrt.-t. A társaság elnök-vezérigazgatójának Kóka János korábbi gazdasági minisztert kérték fel. „A Cellum tavaly kezdte meg nemzetközi terjeszkedését a térségben, tárgyalásokat folytat egyebek között osztrák, orosz, román, grúz, albán és bolgár partnerekkel. A friss tőke segítségével a társaság három éven belül a térség meghatározó mobilfizetés cége lehet – mondja Kóka János.

A tulajdonosok az év első felében kértek fel ajánlattételre magyarországi és nemzetközi tőkealapokat. Három ajánlattevő közül választották ki a PortfoLion tőkealap-kezelőt. Utóbbi elnök-vezérigazgatója, Oszkó Péter kiemeli: „A szerződés 2012-ben újabb tőkeemelés opcióját is tartalmazza. A PortfoLion 5-6 év múlva száll ki a cégből.” S. Gy.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.