BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Samsung sajátosan tiszteleg Steve Jobs emléke előtt

Elhalasztotta Nexus Prime telefonjának piacra dobását a Samsung, hogy így tisztelegjen a rivális Apple meghatározó alakjának, Steve Jobsnak múlt szerdai halála előtt.

A samsung közeli kapcsolatban áll az Apple-lel, több fronton is, hiszen a kaliforniai cég egyik legnagyobb alkatrész-beszállítója. Az utóbbi hónapokban azonban a sajtó a két cég pereitől volt hangos, ahogy az Apple igyekezett minél több piacon betiltani a Samsung termékeit, szabadalmi jogaira hivatkozva. Válaszlépésként a dél-koreai vállalat is pereket indított, így jelenleg 10 különböző ország bíróságai foglalkoznak Apple-Samsung ügyeitől.

Németországban már sikerült is betiltatni az - Apple vádjai alapján az iPadre hajazó - Samsung Galaxy Tab 10.1-et, októbertől pedig Hollandiában is tilos lesz árusítani egyes Samsung okostelefonokat. Ausztráliában az ázsiai társaság önként állt el a forgalmazástól, amíg a bíróság döntést nem hoz az ügyben.

A Nexus Prime - elődeihez hasonlóan - a Google Android operációs rendszert használja, annak is a legfrissebb Ice Cream Sandwich névre hallgató 4.0-ás verzióját. A Nielsen piaci statisztikái szerint az okostelefonok piacából az Apple 19,25 százalékot hasított ki augusztusban, míg a Samsung szorosan a nyomában a második, 16,20 százalékkal.

A két cég közötti viszályok ellenére a Samsung sajtóközleménye szerint rossz lenne az új készülék piacra dobásának időzítése, amikor az egész világ a múlt héten elhunyt Steve Jobsot gyászolja. A társaság az előzetes tervek szerint kedden, San Diegoban mutatta volna be az új, Nexus Prime névre hallgató készülékét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.