BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Költséghatékony IT-megoldások

Sokat spórolhatnak a kkv-k a havidíjas informatikai és telekommunikációs szolgáltatásokkal promóció

Minden vállalkozásnak szüksége van informatikai és telekommunikációs szolgáltatásokra, azt viszont jelenleg még kevesen tudják, hogy hatékony IT- és távközlési infrastruktúrát komoly beruházás nélkül is lehet kiépíteni, működtetni. Az ilyen, beruházást nem igénylő költségtakarékos informatikai megoldásokról a Világgazdaság KKV Roadshow-jának október 12-i debreceni állomásán hallhattak előadást az érdeklődők. „Amikor az informatikai háttérről esik szó, a hazai kkv-k túlnyomó része abban gondolkodik, hogy jelentős összegekért megvásárolja a szükséges eszközöket, háttér-infrastruktúrát, például szervert, routereket, illetve a szoftvereket, holott már elérhető olyan megoldás, amely fix havi díjért kínál informatikai szolgáltatásokat” – mondta Fazakas András, a Magyar Telekom üzleti értékesítési igazgatója. Ennek közlése szerint több előnye is van: egyrészt megkíméli a cégeket a kezdeti komoly beruházási költségtől, másrészt a használni kívánt informatikai szolgáltatások tartalma rendkívül rugalmasan változtatható, bővíthető a cég igényeinek függvényében. Emellett az ügyfélnek nem kell napi szinten foglalkoznia a karbantartással és az esetlegesen felmerülő problémákkal, hiszen a szolgáltató ezt megoldja helyette.

Fazakas András elmondta, hogy a Magyar Telekom által havi fix díjért kínált informatikai szolgáltatásai között található például szerverhoszting, virtuális hívásmenedzsment, illetve egy 1–10 fős kisvállalkozások számára kialakított komplett irodai szolgáltatáscsomag is. Utóbbi a vezetékes telefonos és internet-előfizetés mellett saját céges e-mail rendszert, híváskezelő Voice Centert, valamint biztonságos webtárhelyet és közös munkafelületet (WorkPlace) is tartalmaz. A szintén elérhető felhőalapú szolgáltatások pedig olyan megoldást takarnak, amellyel a szükséges szoftvereket vagy alkalmazásokat központi helyről érhetik el az ügyfelek a weben keresztül, így akkor és olyan mértékben használják ezeket, amennyire egy adott időpontban szükségük van rá.

Az „előfizetéses” informatikai szolgáltatások igénybevételével ráadásul a közüzemi számlákon is jelentős spórolást érhetnek el a vállalkozások, hiszen amennyiben például fix havi díjért bérelnek egy eszközt egy szerverparkban (ez az úgynevezett hosztingmegoldás), akkor az infrastruktúra áramfogyasztása és karbantartási díja sem náluk jelentkezik. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.