BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz fős leépítés a Magyar Telekomnál

Karcsúsítás A jövő évtől 250-nel megfogyatkozik a Magyar Telekom hazai létszáma, az elbocsátottak többsége 2011 végével távozik – közölte a cég. A tervezett leépítési mutató nem tartalmazza a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazás miatt távozók számát. A szervezeti átalakítások nyomán az igazgatók száma közel negyedével csökken. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelíti a 2,6 milliárd forintot, ennek döntő hányadát az idei negyedik negyedévre könyvelik el.

Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás szerint 2012-ben nem lesz általános alapbérfejlesztés. Az intézkedések 2012-re mintegy 3,4 milliárd forintos megtakarítást jelentenek, amely az azt megelőző két évben elért 13,9 milliárdos megtakarítással együtt négy év alatt összesen 13,8 százalékos költségcsökkentést eredményez. A fentieken túl a piaci viszonyoktól függően további hatékonysági intézkedések végrehajtását is tervezi a menedzsment. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.