BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ausztriát rohamozzák az orosz turisták

Az orosz turisták a 2011/12-es téli idényben is megrohamozzák az osztrák téli sporthelyeket jelenti az ORF osztrák TV.

2011. január-november között kereken már 360.000 orosz turista kereste fel Ausztriát. Ez 31,6 százalékos növekedést jelez az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az Oroszországból érkező vendégek – az Österreich Werbung turisztikai szervezet szerint – pénzügyileg igen jómódúak.

Ugyanis az orosz vendégek több mint 50 százaléka négy- és ötcsillagos osztrák szállodákban száll meg. A kiadásaikat illetően is a többi nemzet turistáihoz képest az élmezőnyhöz tartoznak. A január 7-én kezdődő orosz karácsonyi ünnepek alatt az ÖW szerint ismét az orosz turisták „szabályos rohamával“ kell számolni. Ausztria Oroszország számára vonzó üdülési országnak számít. Az elmúlt években a téli hónapokban az Ausztriába érkező orosz turisták számának 20-40 százalékos növekedését lehetett megfigyelni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.