BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővül az idegenforgalom, a zászlóshajó Szeged

Turizmus Csongrád megyében – az országos tendenciákkal ellentétben – nőtt az idegenforgalom teljesítménye az év első hat hónapjában. A megyében a vendégek száma 17, vendégéjszakáké pedig 20 százalékkal bővült egy év alatt. Az idegenforgalom intenzitását döntően Szeged határozza meg, de a megye más részein is erősíteni tudott, főleg a termál- és a vízi turizmus területein. Az év első hat hónapjában 72 ezer vendég érkezett, a vendégéjszakák száma 131 ezer volt. Külföldről 21 ezren jöttek, ők több mint 39 ezer vendégéjszakát töltöttek el. A külföldi látogatók negyede érkezett Romániából. Őket követően a német és szerbiai vendégek száma volt a legmagasabb.

Az elmúlt években több új szállodaberuházás valósult meg a megyében, főleg Szegeden. Az új kapacitások miatt a kihasználtság 13 százalékos volt az első fél évben, jóval az országos átlag alatt. Viszont a gyógyszállóké kedvezően alakult, a kihasználtság itt meghaladta a 60 százalékot, míg országosan az átlag csak 40 százalékos volt. A szálláshelyek a megyében az év első hat hónapjában 1,33 milliárd forint bruttó bevételt értek el. Ha a második fél évben is hasonló lesz a növekedés, akkor a bővülés éves szinten 18 százalék körül alakul.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.