BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdos közösségi csoportok és ajánlatok

Jöhetnek adatvédelmi aggályok, ráncfelvarrást ellenző felhasználói csoportok, a legnagyobb netes cég által dollárszázmilliókból fejlesztett Facebook diadalútja egyelőre megállíthatatlan. Az alapító Mark Zuckerberg évek óta szerepel a Forbes magazin milliárdosokat bemutató listáján, és az idén újabb vagyonnal gyarapodhat. A tavaly 3,7 milliárd dolláros bevétel mellett egymilliárdos profitot termelő oldal a tervek szerint ötmilliárdos bevételt vár a tőzsdére lépéstől. Ha a májusi bevezetéskor sikerül elérni ezt a célkitűzést, akkor az elemzők szerint 75–100 milliárd dollárra ugorhat az oldalt működtető társaság értéke.

Mivel a közösségi oldal bevételeinek mintegy 90 százalékát a hirdetések adják, üzleti szempontból rendkívül fontos, hogyan alakul a netes reklámpiac. A ZenithOptimedia előrejelzése alapján az idén 15 százalék fölötti lehet a bővülés 2011-hez képest, és várhatóan 84,3 milliárd dollárt költenek a reklámozók a neten.

A dollármilliárdok mellett egy másik vonatkozásban is könynyen milliárdossá válhat a közösségi oldal az idén. Az év elején már 845 millió regisztrált felhasználója volt a kezdeményezésnek, ez 39 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Még ha az idén esetleg nem is tudna ilyen ütemben bővülni a Facebook, az egymilliárdos felhasználói számot könnyen elérheti a szolgáltatás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.