BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén is megérte torkoskodni

Az idén hetedik alkalommal, február 23-án megrendezett torkos csütörtökön mintegy 160 ezer vendég torkoskodott ezernél is több hazai étteremben – közölte tegnap a szervező Magyar Turizmus Zrt. A csatlakozott éttermek körében végzett felmérés eredményei szerint egy étterem átlagosan 153 főt látott vendégül ezen a napon. Tavaly valamivel sikeresebb volt az akció, mert mintegy 200 ezer vendég használta ki az akciót (átlagosan 164), és 1200-nál is több étterem látott fantáziát a kezdeményezésben. A részt vevő éttermek 28,2 százaléka Budapesten, 53,9 százaléka vidéki városokban, 17,9 százaléka pedig egyéb településen várta a vendégeket. Itt annyi változás történt, hogy némileg nőtt a fővárosi vendéglők aránya.

Az idén az éttermek csaknem negyede első ízben csatlakozott a kezdeményezéshez, a „tapasztalattal rendelkező” éttermek fele pedig arról számolt be, hogy a korábbi akciók hatására bővült a vendégkörük. A vendégek 85,8 százaléka az étterembe érkezéskor már tudott az akcióról, Budapesten közel 100 százalékos volt a kezdeményezés ismertsége. Az étterem-tulajdonosok túlnyomó többsége kedvező forgalomi adatokról számolt be. Minden 100 étteremből 70 jóval kedvezőbb, további 25 pedig kedvezőbb vendégforgalomról adott számot, mint ahogy az egy átlagos februári napon várható lett volna. Az éttermek 40,2 százaléka számára a bevételek jóval kedvezőbben, további 47 százalék számára kedvezőbben alakultak.

Rengeteg a telt ház

Telt ház miatt az éttermek 55,6 százalékának kellett visszautasítani vendégeket a torkos csütörtökön. Ezzel együtt a fogyasztói visszajelzések, amelyekről az éttermek negyede szolgáltatott információkat, döntően pozitívak voltak.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.