BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kis- és közepes vállalatok fókuszában a webes világ

Ötéves időtávon dinamikus növekedésre számítanak az online szolgáltatások piacán a magyarországi vállalkozások – derül ki az RSM DTM Hungary Zrt. legfrissebb kutatásából. A válaszadók egy éven belül azonban csak szerény mértékű bővülést valószínűsítenek.

A kkv-k körében végzett online felmérés szerint a honlap ma már nélkülözhetetlen számukra, de a közösségi oldalak használatával egyelőre inkább csak barátkoznak a cégek – összegzi a tanulságokat Kalocsai Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója. A vállalkozások fele nincs is jelen ezeken a fe­lületeken, pedig tudják, hogy ezek célirányos használatával új ügyfelekre is szert tehetnek. Jelenlétük az elmúlt egy-két évben gyorsan bővült.

A felmérésben részt vevő cégek mintegy kétharmada szerint a hazai szabályozás inkább gátolja, mint segíti a vállalkozások online üzletfejlesztését. A legfőbb akadályok között az internethasználat alacsony arányát és az internetes ügyintézéssel kapcsolatos bizalmatlanságot, a feketegazdaság kiterjedtségét, az online tevékenység magas forrásigényét, az adóterheket, valamint a hatóságok nehézkes működését említették. Saját felkészültségüket ugyanakkor jónak ítélik a vállalkozások ezen a téren, a válaszadók szerint mind a szervezeti struktúra, mind az alkalmazott technikai megoldások kifejezetten segítik a kitűzött üzleti célok megvalósítását. Nem ritka ugyanakkor, hogy a cégek az online üzletmenethez kapcsolódó tevékenység egy részét kiszervezik. Ennek elsősorban a logisztikai, adózási és az adminisztrációs teher csökkentését célzó okai vannak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.