BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Programajánló a hűvös hétvégére

A hétvége időjárása az előrejelzések szerint nem lesz feltétlenül alkalmas kinti programokra, de még mindig sok fesztivál zajlik ezekben a napokban is. Könyvfesztivál, reformkori buli, kutatók éjszakája várja az érdeklődőket szombaton és vasárnap. Aki viszont pisztrángot enne, az menjen Tapolcára.

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - Millenáris 

Csütörtökön nyílt meg a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. A díszvendég ebben az évben Franciaország, de a francia szerzők mellett az irodalombarátok találkozhatnak Jón Kalman Stefánsson izlandi íróval. A teljes magyar könyvszakma árulja a könyveit a rendezvény ideje alatt, dedikálásokkal, könyvbemutatókkal.

Romantikus Reformkor Fesztivál – Balatonfüred 

19. alkalommal kerül megrendezésre a Romantikus Reformkor Fesztivál Füreden. Lesz kosztümös felvonulás, lesznek reformkori séták, divatbemutatók, irodalmi programok, koncertet, jó ételek és jó borok. Szombat este Szinetár Dóra ad koncertet a Kisfaludy színpadon. Lesz népi és iparművészeti vásár és borkóstoló aTagore sétányon. 

Reformkori jelmezes felvonulás is lesz Balatonfüreden szeptember 28.-29.-én./Fotó: Vémi Zoltán /Világgazdaság

Murci Fesztivál – Balatonfőkajár

Családi programokkal és gasztronómiai élményekkel várja a látogatokat a FEIND Vinotéka éa Borbár. Az érdeklődők mustot kóstolhatnak, és az erjedésben lévő új bort, a murcit. A gyerekeket ugrálóvár, traktorozás várja, délután pedig gitáros élőzene szórakoztatja a látogatókat.

Pisztráng és Borfesztivál – Tapolca

Rengeteg program lesz a Malom-tó körül, két színpadon több, mint 20 fellépő, 15 borászat és a tapolcai haltelepről frissen szervírozott pisztrángokat készítenek a szakácsok.

Kutatók éjszakája

Szeptember utolsó péntekjén kezdődik Európa-szerte a Kutatók Éjszakája. A rendezvénysorozat célja a tudomány, a tudományos életpálya népszerűsítése. Interaktív, sokszínű programokkal várják még szombaton is a kutatóhelyek a családokat és minden érdeklődőt.

Eleven ősz – Budapest, Bartók Béla út

Szeptember végén újra megrendezésre kerül az Eleven Ősz elnevezésű eseménysorozat Buda egyik főutcáján. Koncertek, kiállítások, képzőművészeti foglalkozások várják az érdeklődőket a Szent Gellért tér, Gárdonyi tér, Feneketlen-tó hossztengelyében.

Budapest Contemporary Képzőművészeti Vásár – Bálna

A  Bálnában mutatkoznak be a hazai és az idei évben már külföldi galériák is. A kiállítás és vásár mellett kétnapos művészeti konferenciával, felnőtteknek és gyermekeknek szóló edukációs programokkal és tárlatvezetésekkel várják a művészet iránt érdeklődőket.

A Budapest Contemporary a Bálnában várja a kortárs művészet iránt érdeklődőket./Fotó: Gradvolt Endre

 


 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.