BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

PC helyett okostelefonon interneteznek nyugaton

Mobilnet Néhány év múlva többen internetezhetnek különböző mobil eszközökről, mint személyi számítógépről – derül ki az IDC elemzéséből. Miközben a táblagépek és okostelefonok terjedése a következő években is rohamos lesz, a PC-piac a fejlett országokban szűkülhet a jövőben. A változás vélhetően az Egyesült Államokban lesz a leglátványosabb, de egy-két éves lemaradással Nyugat-Európa és Japán is követheti a világ legnagyobb gazdaságát. Az USA-ban az idei 240 milliót követően 2016-ban már csak 225 millióan csatlakozhatnak PC-ről az internetre, miközben a mobil készülékről netezők száma 174 millióról 265 millióra ugorhat.

A piackutató várakozásai szerint az online tevékenységek is átalakulnak.

A mobil hirdetések piaca a 2011-es 6 milliárd dollárról 29 milliárdra nőhet, a mobil eszközökön lebonyolított internetes vásárlások forgalma pedig ennél is nagyobb mértékben növekedhet, s 2016-ban elérheti a 223 milliárd dollárt, ami az egy évvel ezelőtti szint hatszorosa. n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.