BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Microsoft vezetőivel tárgyalt a kormányfő

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Budapesten, az Országházban fogadta Kevin Turnert, a Microsoft alelnökét, valamint a cég közép-európai és magyarországi vezetőit – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tegnap az MTI-t.

A megbeszélésen kiderült, hogy a Microsoft nyitott újabb magyarországi befektetésekre, a magyar kormány pedig üdvözöl minden olyan lépést, amely az ország gazdasági versenyképességét, illetve a munkahelyteremtést szolgálja – olvasható a közleményben.

A miniszterelnök a közelmúltban több társaság felsővezetőivel is találkozott, és több céggel stratégiai partnerségi megállapodást is kötött. Szerdán Forgó Bélával, a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatójával, egy héttel ezelőtt pedig Bogsch Erikkel, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. vezérigazgatójával írt alá stratégiai partnerségi megállapodást a kormány nevében Orbán Viktor.

Ami a Richtert illeti: a megállapodás keretében a 25,2 százalékban állami tulajdonban lévő cég vállalta, hogy törekedni fog magyarországi gyártó tevékenysége bővítésére, 2015-től elindítja biológiai gyógyszerkészítmények ipari előállítását, 2020-ig pedig legalább öt ilyen készítményt fejleszt ki. A Richter árbevételének legalább 8 százalékát kutatás-fejlesztési célokra fordítja.

A kormány kifejezte szándékát, hogy fenntartja a k+f közvetlen költségei után járó adókedvezményt, és az ilyen tevékenységet folytató gyógyszergyártók kedvezményt kapnak a gyógyszergazdaságossági törvény által megállapított befizetési kötelezettségekből az iparágat sújtó különadók fennmaradásáig.

A gyógyszergyár a napokban tette közzé, hogy az első kilenc hónapban euróban 3,6 százalékos árbevétel-növekedést ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.